Wie zijn wij

 

Over Prayag

Christel Jansen en Stella van Dinten zijn ervaren meditatie- en yogadocenten. Ze bezochten samen India, verbleven in een ashram, zongen mantra’s, zagen de zon opkomen boven de Ganges, mediteerden in het ochtendrood. Daar, in die betoverende omgeving die zo kon contrasteren met de rauwe Indiase werkelijkheid, legden zij de kiem voor Prayag. Voor hen is meditatie een manier om de rust in jezelf te vinden en met beide benen op grond te staan te midden van alle veranderingen in het leven.

Christel (links) en Stella

Christel Jansen (1961), meditatie- en yogadocent en schrijver, kwam in 1998 met Zenmeditatie in aanraking.  Het hielp haar onder andere om minder te piekeren, van een afstand naar zichzelf te kijken, meer gefocust door het leven te gaan en dat hoofd af en toe ‘stop’ te zetten. Ze leerde andere vormen van meditatie kennen, werd yogadocent, mindfulness trainer en studeert Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit om haar ervaringen theoretisch in te bedden. Naast haar literaire werk, publiceert Christel over yoga, meditatie en wijsbegeerte voor onder ander Yoga Magazine. Voor Happinez schreef ze Yoga handboek voor een lichter leven

Stella van Dinten (1963) geeft al vele jaren yoga-, meditatie- en filosofielessen aan groepen, begeleidt mensen individueel middels yogatherapie en heeft VYN-erkende bijscholingen gegeven aan yogadocenten. Ze is opgeleid als docent hatha yoga, meditatie, wijsbegeerte, stoelyoga en restorative yoga en is bevoegd yogatherapeut. Ze is vele malen in India geweest om er te reizen en meditatie en yogafilosofie te studeren. In Nederland waren voor haar de lessen bij Ajata Stam, bij wie zij jaren de studiegroep Upanishaden volgde, van grote waarde. Tijdens deze lessen werd de yogafilosofie besproken en gemediteerd met mantrameditatie en stiltemeditatie. Dit gaf haar de ervaring van verbinding met de rust binnen het altijd stromende geheel. Stella schrijft voor de Yogakrant.

 

Over Prayag

Het begrip Prayag, afkomstig uit één van de oudste talen ter wereld, het Sanskriet, betekent: samenstromen, twee rivieren die verder gaan als één. Voor ons past deze naam perfect bij wie wij zijn en wat we met deze opleiding beogen: kennis en kunde die elkaar versterken.

Heb je nog nooit aan meditatie gedaan, dan is een cursus bij Prayag een goede start. Ben je bekend met een bepaalde vorm van meditatie en wil je ook graag met andere technieken kennismaken, dan is dit daarvoor een uitgelezen kans. Als je wilt leren lesgeven in meditatie doe dan de certificeringsvariant.