Schrijf je helder

Beschrijving

In  de cursus Schrijf je helder staat contemplatief schrijven centraal, een prachtige manier van vertragen en reflecteren. In vijf interactieve online lessen leer je om middels korte meditaties en speelse schrijf- en taaloefeningen op een andere manier naar je eigen taal te kijken. Het helpt je om beter te focussen, je helder uit te drukken, je eigen stijl te ontwikkelen en jezelf scherp te zien.

Voordelen: schrijven = mediteren

Uit diverse onderzoeken blijkt dat schrijven, in wat voor vorm dan ook, voordelen oplevert die vergelijkbaar zijn met meditatie: het vermindert stress en spanning, met de hand schrijven helpt je beter dingen te onthouden en schrijven heeft net als meditatie een positief effect op je humeur, bloeddruk en immuunsysteem. Het kan zelfs werken als antidepressivum, iets waar veel mensen in deze turbulente tijd baat bij hebben.

Maar plezier in het schrijven staat in deze cursus voorop.

In de cursus oefen je met nieuwe contexten en situaties. Ook als je al ervaring hebt met schrijven, kunnen deze inzichten je verder brengen en ga je mogelijk anders/frisser tegen je eigen teksten aankijken.

Christel baseert de cursus deels op haar eigen kennis en ervaring als auteur, journalist/tekstschrijver en docent meditatie.

Docent: Christel Jansen

Tijd: van 20.30 tot 22.00 uur.

Data: 

voorjaar: 14, 21 ,28 maart en 4, 11 april (vol

Juni:  2, 9, 16 ,23, 30 juni 2022.

15 juni: GRATIS PROEFLES (meld je aan via: info@prayag.nl)

September op de woensdagavond: 31 aug. en 7, 14, 21 en 28 september

De cursus is online via Zoom

Kosten: €  250,- (inclusief BTW) en met hand-out

 

 250

Na inschrijving 250 dagen beschikbaar